Manşet Spor

Dursun Özbek’ten Ali Koç’a yanıt ve olaylı maç yorumu

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek gündeme dair açıklamalar yaptı. Dursun Özbek, Trabzonspor – Fenerbahçe maçında yaşanan olayların yanı sıra, Fenerbahçe Yönetimi’nin ligden çekilmek için genel kurul çağrısı yapmasını değerlendirdi. Dursun Özbek’ten..

Dursun Özbek’ten Ali Koç’a yanıt ve olaylı maç yorumu

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek gündeme dair açıklamalar yaptı. Dursun Özbek, Trabzonspor – Fenerbahçe maçında yaşanan olayların yanı sıra, Fenerbahçe Yönetimi’nin ligden çekilmek için genel kurul çağrısı yapmasını değerlendirdi.

Dursun Özbek’ten Ali Koç’a yanıt ve olaylı maç yorumu
Galatasaray ile IFS arasında gerçekleştirilen sponsorluk anlaşmasının imza töreninde sarı kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek’in açıklamaları şöyle:

ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞMENİN İPTALİ

“Ortak tanıdığımız bir arkadaşımız Türk futbolundaki gergin ortamın ortadan kalkması yönünde bir çağrıda bulundu bana. Ali Bey ile bu konuda görüşebileceğimizi söyledi. Böyle bir görüşmeyi düzenleyebileceğini söyledi. Ben bu görüşmeyi kabul ettim, Ali Bey de kabul etti. Daha sonra Ali Bey bir açıklamaya istinaden bu görüşmeyi iptal etti. Türk sporundaki gerginlik konusunu görüşerek çözebilir miyiz düşüncesindeydim. Keşke görüşebilseydik ve bugünlere gelmeseydik.”

TRABZONSPOR – FENERBAHÇE MAÇINDAKİ OLAYLAR

“Adil bir şekilde bunların önüne geçmek için gereken cezalandırılmaların yapılması… Sporun yeşil sahalarda kalmasını istiyoruz. Sahanın dışına taşmasına ve polemiklere sebep olmasına karşı bir tutumumuz var. Bu konuyla ilgili olması gereken adil yaptırımların da gündeme gelmesinden yanayız. Bu konuda görev TFF’ye düşmektedir. Onların da adil bir şekilde gereğini yapacağından eminim. Olayların bu seviyeye gelmesi en önemli konu. Buraya nasıl geldik, bu duruma Türk futbolu nasıl geldi? Üzerinde durulması gereken konu bu. Geçmişten bugüne yapılan söylemlere bir bakalım. Yetkililer olaya buradan başlamalı. Her iki camiaya da olaylardan dolayı geçmiş olsun diyorum. Sıhhatli ve adil bir çözüm bulabilmenin tek yolu, olayların başlangıcından itibaren… Sadece Trabzon’un sahasından olan olaylardan bahsetmiyorum. Bugüne nasıl geldik, hangi söylemlerle geldik? Buna dikkat edilmeli. Gerilimi neyin artırdığını inceleyerek olayların önlenmmesinden yanayım. Adilane bir şekilde değerlendirilip TFF’nin gerekli cezaları vereceğinden eminim. Süper Lig başkanları olarak bir whatsapp grubumuz var ama yazılanları söylemek yanlış olur. Her kulüp olaylara baktığı açıdan, Trabzon’daki olayları değerlendiriyor. Orada yazılanlarla ilgili bir şey söylemem mümkün değil”

ALİ KOÇ’UN LİGDEN ÇEKİLME ÇAĞRISI

“Ali Bey olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı. Bu tamamen Fenerbahçe’nin iç işidir. Bizim geleneğimizde rakiplerin iç işlerine karışmak gibi bir durum yoktur. Her ne kadar defalarca geçmişte benzer söylemler yapıldıysa da Fenerbahçe genel kurulunun kendileri için en doğru kararı alacağına eminim.”

FENERBAHÇE’NİN SÜPER KUPA’NIN ERTELENMESİ TALEBİ

“7 Nisan’da oynanması gereken Süper Kupa finaliyle ilgili karar mekanizması TFF’dir. Galatasaray da gelişmeleri izlemektedir. Türk futboluna faydası olacak her türlü kararın Galatasaray arkasındadır. “Süper Kupa finali için TFF bir tarih açıkladı. Bütün hazırlıklar buna göre yapıldı. Bundan sonraki gelişmelerle ilgili TFF’den bize iletilen farklı bir çağrı yok. Bize 7 Nisan’da maçın Urfa’da oynanacağı iletildi. Farklı bir talep gelirse değerlendiririz. Henüz böyle bir talep yokken bizim fikir beyan etmemizi doğru bulmuyorum”

ALİ KOÇ’UN KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKALIĞINDAN İSTİFASI

“Kulüpler Birliği Vakfı önemli bir kurum. Ali Bey’in istifası kişisel bir karardır, buna saygı duyuyorum. Ben daha evvel bu görevi yaptım. Vakıfta çok değerli isimler var, oraya da bu değerli arkadaşlarımızdan birini seçeriz.”

“TFF’YE İSTİFA ÇAĞRISI” SORUSUNA CEVAP

“Kulüpler Birliği’nde bir toplantı olacaktır önümüzdeki günlerde. Burada TFF’nin ihmali var mı, yok mu? Bazı önlemleri almada geç mi kalındı? Bunların incelemesini yapacağız. Bu gerilimi daha üst seviyeye taşıyacak söylemlerden kaçınmamız lazım. Bu gerginliği tırmandıracak söylemler için Galatasaray olarak artık olmayacağız. TFF ile ilgili Kulüpler Birliği’nde oluşacak kanaat çok önemli.”

TORREIRA VE MUSLERA’NIN SÖZLEŞMELERİ

“Torreira ve Muslera’nın sözleşmelerini uzatacağız. Muslera ile bizzat ben de görüştüm. Erden kardeşim de gerekli açıklamaları yaptı. Bir problem yok. 1+1 yıllık bir sözleşme olacak. Galatasaray’a hizmet etmeye devam edecekler.”

FENERBAHÇE’NİN YABANCI HAKEM TEKLİFİ

“Olayları yabancı hakem seviyesine indirmek bence son derece yanlıştır. Biz buraya nasıl geldik? Birbirimizi boğazlama seviyesine nasıl geldik? Bunları incelemeliyiz. Bunu yabancı hakem söylemiyle açıklamazsınız. Artık özeleştiri yapma vakti gelmiştir. Herkes dikkatli olsun ve haddini bilerek konuşsun. İş kontrolden çıkma noktasına gelmiştir. Yangının üzerine benzin dökmeyelim.”

EDİTÖR: Haber Merkezi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL